Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τι μας έμαθε το Gossip Girl

Boy Show-Girl Show: 30-70
Βαθμός Εθισμού: 4.5/6

Φέτος και πριν λίγες ημέρες τελείωσε το show που μας απασχόλησε περισσότερο και απ το Beverly Hills όταν πηγαίναμε δημοτικό.
Σε retrospective, μια απ' τις καλύτερες σειρές που ξεκίνησε σαν school drama και εξελίχθηκε σε σκέτο drama αποδεικνύει πάνω από όλα ότι όταν οι βασικοί χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι και καλογυαλισμένοι, παρά την υπερβολή της υπόθεσης, μπορεί να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο για 4 τουλάχιστον seasons. 
Σίγουρα οι φίλοι-junkies της σειράς θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι όσο τραβηγμένο και αν είναι το σενάριο, όσο μακριά και αν βρίσκεται από την σφαίρα της καθημερινότητας (της δικιάς μας αλλά και του upper east side του Μανχάταν ακόμα), όση ατελείωτη ίντριγκα κι αν σκάει σε μεγατόνους πάντα υπάρχει αυτό το 'κάτι' , αυτό το κλικ που κάτι σου κάνει, σε εμπνέει και ταυτίζεσαι για να πάρεις μερικά μαθήματα από το GG, τους πρωταγωνιστές και το storyline. 


Το ίντερνετ κατακλύζεται από copy-paste ατάκες του σεναρίου - και όχι άδικα - φωτογραφίες από σκηνές - σταθμούς του storyline και εκατοντάδες blog-αφιερώματα στην σειρά από πορωμένους του είδους ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια.



Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά , στα πιο σημαντικά life lessons που αποκομίζουμε , έτσι για να δικαιολογήσουμε και το κόλλημά μας σαν tv junkies.

10. Αν πιστεύεις ότι τα μυστικά σου δεν θα αποκαλυφθούν, είσαι πάντα μα πάντα λάθος.
Κάποιος θα το μάθει, σε κάποιον θα το πεις, κάποιον θα τσαντίσεις και θα εκτεθείς, ίσως όχι μέσα από ένα gossip girl blog αλλά επειδή people talk που λένε (always have, always will) και ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο κλπ κλπ καλύτερα να προσέχεις που και σε ποιον μιλάς και γενικά trust no one.

9. Είναι καλύτερα να κλαις στο πίσω μέρος μιας λιμουζίνας παρά ενός Yugo.
όποιος υποστηρίζει το αντίθετο δεν ξέρει τι λέει...Και ναι τα λεφτά δεν τα λύνουν όλα, αλλά όταν έχεις τις μαύρες σου λίγο luxury επιβάλλεται. Μπορεί τα προβλήματα σου να μην λύνονται με shopping αλλά το να παραδίνεσαι σε πειρασμούς και εξτραβαγκάνζες σε βγάζει από την μιζέρια έστω και για λίγο, είτε είσαι στο Κολωκοτρονίτσι είτε στο upper east side του Μανχάταν....



8. Τα ψέμματα σε βγάζουν από μια δύσκολη θέση αλλά σε φέρνουν σε άλλες 10.
Γνωστό. Πες ένα και την γλυτώνεις, πες δύο και την γλυτώνεις από κωλοφαρδία, πες τρία και βρίσκεται κάποιος που το ανακαλύπτει πάντα μα πάντα (μα πάντα όμως). Αν νομίζεις ότι είσαι πιο έξυπνος από όλους και τα λες καλύτερα, ξανα-τσέκαρε, you are in for a big surprise....

7. Οι καταχρήσεις δεν είναι η απάντηση αλλά σε κάνουν να ξεχνάς την ερώτηση.
όχι δεν θέλουμε να σας σπρώξουμε στον αλκοολισμό αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Ό,τι πνίγει ο Chuck Bass σε Chivas Reagal Royale πνίγεται και σε μπύρα...


6. Forgive and forget.
Ειδικά όταν πρόκειται για τους φίλους σου. Όλοι κάνουν λάθη, όλοι την πατάνε, με όλους θα παρεξηγηθείς κάποια στιγμή κι όταν εσύ θα κάνεις το ίδιο θα θες να σε συγχωρέσουν. 

5. Κυνήγα αυτό που θες
Δεν υπάρχει μοίρα, δεν υπάρχουν άστρα, δεν υπάρχει τύχη. Αν δεν παλέψεις για αυτό που θες δεν θα στο φέρει κανένας στο χέρι και μην περιμένεις. Γίνε το βουνό και πήγαινε στον Μωάμεθ.

4. Δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους.
"You have enemies? Good ! that means you stood up for something in your life". Δεν μπορείς να λες "ναι" σε όλους και γενικά sometimes you have to be a bitch, sorry κιόλας...

3. Κάνε τα πάντα για τους πραγματικούς φίλους σου.
Τα πάντα όμως. Μηχανορραφίες, εκβιασμούς, δάνεια, τηλέφωνα στις 3 το πρωί, δώρα, ψυχολογική υποστήριξη, τα πάντα. Όσες φορές και να τσακωθείτε, όσες φορές και να απομακρυνθείτε η φιλία είναι ιερή και αν προσέξεις σου μένει για πάντα.


2. Όποιος σε αγαπάει σε αγαπάει όπως είσαι.
Θα κάνεις λάθη, θα προδώσεις, θα φερθείς χαζά αλλά αν κάποιος σε αγαπάει πραγματικά όσο cliche και αν ακούγεται , κάποια στιγμή στην πορεία θα σε ξαναβρεί. όποιος σε αγαπάει στα κακά σου σε αγαπάει και στα καλά σου. (βλ. Chuck&Blair). End of story.


1. Να είσαι ο εαυτός σου.
Μην δίνεις βάση στο τι λένε οι πολλοί, στο τι ακούγεται, στο τι βλέπουν οι άλλοι σε εσένα. 
Αν μείνεις πιστός στα πιστεύω σου κερδίζεις πάντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου