Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Entourage - Let's hug it out b**ches!



Boy Show-Girl Show: 70/30
Βαθμός Εθισμού: 6/6





Σε αυτή την κωμική σειρά, ο Βινς Τσέις, jeune premier ταπεινής καταγωγής και ανερχόμενος αστέρας του κινηματογράφου μαθαίνει τα κόλπα των media αλλά και τα πάντα μέσα και γύρω από το Hollywood, παρέα με ένα στενό κύκλο φίλων από την παιδική του ηλικία, που είναι το απαιτούμενο " entourage" (=περίγυρος/ συνοδεία) για κάθε σταρ. Αυτή η παρέα των τεσσάρων παιδιών με ξεναγό τον Αρι Γκολντ τον πολυμήχανο ατζέντη που ψάχνει το δρόμο για την απόλυτη επιτυχία πάντα όμως σταματώντας για να "απολαύσει" την διαδρομή.
Άποψη: Το καλοκαίρι του 2004 το HBO αποχαιρετούσε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικά επιτυχίες του, το Sex and the City. Μια σειρά για την γυναικεία φιλιά , την Νέα Υόρκη και την μόδα. Τον ίδιο καιρό καλωσόρισε στο πρόγραμμα του μια σειρά ύμνο για την ανδρική φιλιά , το Λος Άντζελες και το κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης .
Μια παρέα πάσο από το Queens εμφανίστηκε με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο του Χόλυγουντ αλλά όχι με κάθε τίμημα .Για τους 5 ήρωες μας πάνω από όλα είναι η φιλιά τους και η τιμή τους. Ακόμα και για τον ατζέντη τους Άρι που η επιτυχία είναι τα πάντα, η οικογένεια του και η φιλιά του με τον Βινς είναι πάνω από όλα .



Το Entourage έχει τρεις βασικούς πρωταγωνιστές και βάσει αυτών μπορεί ο θεατής να το παρακολουθήσει από τρεις διαφορετικές οπτικές.
Ο πρώτος πρωταγωνιστής είναι ο Βινς και η παρέα του, ο δεύτερος είναι η too high for life ζωή στο Λος Αντζελες και τέλος το ίδιο το Χόλυγουντ .
Ας ξεκινήσουμε με την ζωή στο Λος Αντζελες. Η σειρά είναι γυρισμένη σε όλο το L.A από το Beverly Hills έως το Valley .Στα πραγματικά μαγαζιά της πόλης , στα πραγματικά clubs, όλα είναι, φυσικά μέσα από το πρίσμα της τηλεόρασης , ρεαλιστικά όσο είναι αυτό δυνατόν. Μέχρι και στο φεστιβάλ των Καννών και του Sundance Festival το γύρισμα έγινε κατά την διάρκεια των επισήμων δραστηριοτήτων.
Οι ήρωες μας πάνε παντού χρησιμοποιώντας την διασημότητα, γεύονται κάθε απόλαυση αυτής της πόλης αλλά όπως προείπαμε μέχρι ενός σημείου (Εκεί έγκειται και η διαφορά στην παρομοίωση με το SATC, οι ήρωες απομυζούν το γκλάμουρ και την "παρακμή" χωρίς να αλλοτριώνονται και να απορροφώνται από το περιβάλλον, αντίθετα με τις πρωταγωνίστριες του SATC που είναι πλέον icons του Life Style Νέας Υόρκης).
Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το Χόλυγουντ. Κατά την διάρκεια της σειράς βλέπουμε τις διαδικασίες με τις οποίες φτιάχνονται big budget αλλά και "ανεξάρτητες'' ταινίες. Πως από την μια στιγμή στην άλλη ηθοποιοί γίνονται σταρ ή χάνονται στο περιθώριο και πως αποφάσεις παίρνονται με τρόπους κάθε άλλο από επιχειρηματικούς , σατιρίζοντας τα παρασκηνιακά παιχνίδια του Χόλυγουντ...
Στις 8 πλέον σεζόν ως γκεστ έχουν περάσει οι πάντες. Από τον Τζέημς Κάμερον έως τον Ραλφ Μάτσιο και από την Τζέσικα Άλμπα έως την Λέιτον Μάηστερ. Άλλοι αναπαριστώντας μια κωμική πλευρά του εαυτού τους (βλέπε τον αστέρα των οικογενειακών σειρών Bob Saget ως σεξομανή η τον Τζέημς Κάμερον να εξηγεί τον πραγματικό λόγο που γύρισε τον Τιτανικό), και άλλοι μιμούμενοι γνώστες φιγούρες των σοουμπίζνες όπως η  Λέιτον Μάηστερ  ως μια νεαρή Μπρίτνεη και ο Μώρεη Τσέηκιν ως Χάρβεϊ Γουάνστην. Αν αυτά τα ονόματα δεν σας λένε κάτι είστε σε λάθος site και αν νοικιάσατε τα DVD της σειράς τζάμπα τα λεφτά σας , καλυτέρα να παίρνατε σουβλάκια (!).
Τέλος οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι ο Βινς και η παρέα του.
Ο Άντριαν Γκρενιερ δίνει ρέστα ως ο Βίνσεντ Τσεης - ο σταρ που γουστάρει την γκλαμουριά αλλά πιο πολύ γουστάρει την δουλεία του και παίρνει τα πιο ανασφαλή ρίσκα .
Ο Κέβιν Κοννολυ είναι ο Ιρλανδός αγχώδης κολλητός του που έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ και νταντάς, ο Κέβιν Ντιλλον (αδελφός του Ματτ Ντιλον) είναι ο ετεροθαλής αδελφός και πρώην τηλεοπτικός σταρ που ξέρει τους πάντες και έχει μια άποψη για τα πάντα, νυν μάγειρας του αδελφού του (που βασικά παίζει τον εαυτό του αφού και ως Τζωννυ Ντραμα είναι γνωστός μόνο και μόνο ως ο αδελφός του σταρ) και τσιμπούρι που ακόμα και στον σερβιτόρο ζητάει ρόλους. Και τέλος ο Τζερρυ Φερραρα ως Turtle είναι ο φλου οδηγός -καμάκι -gopher της παρέας.
Άφησα τελευταίο τον Τζερεμυ Πιβεν που ως Αρι Γκολντ -ό,τι και να πεις είναι λίγο - ατζέντη του Βινς δίνει ρέστα κλείνοντας δουλείες ροκάροντας μαζί με τους υπόλοιπους αλλά και ως οικογενειάρχης - που στέλνει ένα νεαρό ηθοποιό στην Ρωσία γιατί την έπεφτε στην κόρη του - και ρίχνει bitchslaps σε έναν "φλώρο" γιατί προσέβαλλε την γυναίκα του. Ο Αρι Γκολντ θα μπορούσε να είναι μια σειρά μόνος του !!Ο Πιβεν για αυτό το ρολό κέρδισε ΕΜΜΥ τρεις κολλητές χρονιές και η φράση του "Lets hug it out bitch" είναι μια από τις 10 πιο αναγνωρίσιμες φράσεις στην τηλεόραση.

Το καστ συμπληρώνεται με τους προαναφερόμενους σταρ, γκεστ σταρ αλλά και τους υπόλοιπους της παρέας του Βινς την publicist του, Ντεμι Μαζαρ, αλλά και τον βοηθό του Άρι γκέι -πάμπλουτο - κινέζο που οδηγεί αυτοκίνητο από το Fast and the Furious, Loyd, και την σύζυγο του Αρι - Mrs Ari Gold - η κατά κόσμο Περη Ριβς. Γκεστ κάνουν και ο παραγωγός της σειράς Μαρκ Γουολμπεργκ και ο δημιουργός Νταγκ Ελιν.

Τι μας αρέσει:

  •  που κάθε επεισόδιο είναι ξεχωριστό αλλά πχ στην πρώτη σεζόν το επεισόδιο Hommage στο "Αποκάλυψη τώρα" The Scene ή τα επεισόδια των φεστιβάλ 2x07 - The Sundance Kids, 4x12 - The Cannes Kids και όλη η τρίτη σαιζόν είναι απλά άπαικτα.
  • που λίγο λόγω παρασκήνιων, λίγο λόγω L.A και ανεμελιάς φέρνει στο Studio 60 και το Californication αλλά κυρίως θα σου ξυπνήσει μνήμες ταινιών 90s όπως του Λινκλέητερ η του Κεβιν Σμιθ με λίγο Ρομπερτ Αλτμαν...
  • ο Τζέρεμι Πίβεν ως Άρι Γκόλντ - είναι λόγος από μόνος του για να δεις την σειρά
  • που η σειρά βασίζεται στην ζωή του Γουωλμπεργκ (ο Βινς είναι μια loose adaptation του)
  • που και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι πραγματικοί, πχ ο Τζωννη Ντραμα είναι ο ξάδελφος του Γουωλμπεργκ και ο Αρι Γκολντ είναι υπάρχων πρόσωπο (!!!) Μάλιστα σε μια συνέντευξη του στα dvd της 2ης σαιζόν ο Πιβεν περιγράφει πως ο πρόεδρος της FOX τον μπέρδεψε με τον ατζέντη ενώ ο Πίιβεν έχει γυρίσει πάνω από 20 ταινίες για την FOX!!!!.
  • που στην αρχή της τουλάχιστον η σειρά βασίζεται στην εμβληματική ταινία για τα 90s (του Ριτσαρντ Λινκλεητερ) το Dazed and Confused, για να μιλήσει για την δυναμική της φιλίας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές
  • που είναι μια σειρά γεμάτη ιστορίες για το Χόλυγουντ - ύμνος στην αντρική φιλιά που είτε είστε σινεφίλ είτε όχι, θα την λατρέψετε.
  • που σε λίγο θα βγει "Entourage" - the movie

Τι δεν μας αρέσει:

  • οκ,  αν δεν σου αρέσουν το χιούμορ , τα παρασκήνια των media  ή οποιεσδήποτε αναφορές σε παρέες και φιλία, απόφυγε την....(αλλά να κοιταχτείς!)
  • που η 8η σεζόν τελείωσε (κλαψ)  και πρέπει να περιμένουμε την ταινία






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου