Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Top 5 - Άντρες Έτοιμοι για Γέλια

Οι καλο-δουλεμένοι supporting roles ξεχωρίζουν τις καλές από τις πολύ καλές σειρές.
Όταν όμως βλέπουμε κωμωδίες και ο σκοπός είναι το γέλιο είναι ξεκάθαρο το σκάλωμα με συγκεκριμένους τύπους, που ξέρεις ότι από την στιγμή που θα σκάσουν μύτη μετράς κλάσματα δευτερολέπτου μέχρι μια ατάκα τους ή μια γκριμάτσα τους ή απλά ένα βλέμμα τους που θα σε ισοπεδώσει.
Μπορεί λοιπόν ο συμπρωταγωνιστής κωμικός να μην είναι το κέντρο της προσοχής, μπορεί η πλοκή να μην εξελίσσεται με βάση τον χαρακτήρα του, μπορεί να μην έχει πάρει καν ένα ΕΜΜΥ , αλλά είναι πάντα εκεί για να σε κάνει να σκας στα γέλια και πάνω απ΄όλα: όλοι έχουμε κάποιον φίλο που μας τον θυμίζει...


5. Oleg - 2 Broke Girls


O Ουκρανός barista σε συνοικιακό diner τεταρτο-πέμπτης κατηγορίας του Brooklyn είναι σχεδόν τόσο λιγδιάρης όσο και αυτή η γειτονιά της Νέα Υόρκης. Τόσο που σχεδόν μυρίζει μέσα από την οθόνη. Κλασσικός μετανάστης ανατολικού μπλοκ στην Αμερική, με έντονη ουκρανική προφορά και σπαστά αγγλικά, το στερεότυπο στο οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας του είναι ολοζώντανο. Αλλά αυτός ο πρόσφυγας είναι κάθε άλλο παρά κατατρεγμένος. Πουλάει γκομενιλίκι σαν τον Μπράντο στα νιάτα του, φοράει κοσμήματα σαν τον Καλιγούλα στην Ρώμη και ασορτί ζακέτα-παντελόνι φόρμας σαν μαύρος ράπερ. Πάνω απ' όλα όμως ευθύνεται για τις πιο γενναιόδωρες στιγμές γέλιου στον αέρα του CBS.

4. Howard Wolowitz - Big Bang Theory


O Howard ζει με την μάνα του. Κανείς ποτέ δεν την έχει δει αλλά την ακούμε να του γκαρίζει από το άλλο δωμάτιο κάθε 10 περίπου σκηνές. Από όοοολους τους κωμικούς ήρωες που έχουν περάσει απ' την τηλεόραση ο συγκεκριμένος είναι μπροστά με τα σκήπτρα σε επιλογή styling: ζιβάγκο μέσα από χρωματιστά κοντομάνικα και λαμέ πουκάμισα, στρωμένα μέσα από ψιλόμεσα παντελόνια, με καουμπόικη ζώνη που κοσμεί την λεπτεπίλεπτη μεσούλα του. Το φανταστικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η καρικατούρα ανθρώπου έχει αυτοπεποίθηση Δον Ζουάν και στον μικρό του αγγελικά πλασμένο κόσμο είναι γυναικοκατακτητής. Κι όμως στον κόσμο της Εβραϊκής κοινότητας των αμερικανών geeks σίγουρα κυκλοφορεί το συγκεκριμένο είδος και κάτι μου λέει οι συγγραφείς του Big Bang Theory το έχουν συναντήσει.

3. Schmidt - New Girl


Ένας metrosexual εγωπαθής τύπος με ξεκάθαρα προβλήματα αυτοεκτίμησης - αντικείμενο χλευασμού της αντροπαρέας για τις συνήθειες του (όπως να φοράει κιμονό) και τον τρόπο σκέψης του. Ο ορισμός του douchebag, o Schmidt είναι παθιασμένος με το σώμα του, τα μαλλιά του και την αυτοπροβολή του. Μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του και τα κατορθώματά του ενώ οι σεναριογράφοι μας αφήνουν να καταλάβουμε ότι το ψυχο-κόλλημά με το εγώ του πηγάζει από τραύματα της παιδικής του ηλικίας (ήταν ο χοντρούλης της παρέας) και την οικογενειακή του ζωή. Όπως και να 'χει το New Girl χωρίς τον Schmidt δεν θα έφτανε το 7.9/10 της βαθμολογίας που έχει στο IMDB, δεν θα έπιανε ούτε μία υποψηφιότητα για καλύτερη κωμική σειρά και δεν θα έβγαζε το αβίαστο γέλιο που βγάζει.

2. Barney Stinson - How I Met your Mother


Ειλικρινά δε νομίζω ότι υπάρχει θεατής που ξεκίνησε και συνέχισε να βλέπει HIMYM για λόγο άλλον από τον Barney. O χαρακτήρας που καθιέρωσε την ορολογία του wingman στην καθημερινότητα των απανταχού wingmen και εμπλούτισε με δόξες και τιμές τον κώδικα "bro-code" στις απανταχού κοινότητες των αντροπαρεών. Συνώνυμος της κωμικής έκφρασης του metrosexual yuppy, o Barney Stinson δικαίως παίζει από την νούμερο 2 έως τη νούμερο 1 θέση σε αυτό και πολλά top 5.
Αν ακόμα δεν βλέπετε την συγκεκριμένη σειρά, μην απορείτε γιατί δεν καταλαβαίνετε ατάκες όπως "gonna be legendary" και "suit up" όταν τις ακούτε γύρω σας....

1. Ari Gold - Entourage


Αν οι υπόλοιποι χαρακτήρες του top 5 ισορροπούν κάπου ανάμεσα σε narcisistic geeks και metrosexual yuppies, ο συγκεκριμένος κατέχει την πρώτη θέση κυρίως για την μοναδικότητα του να ενσαρκώνει το εντελώς αντίθετο: έναν σκληροπυρηνικό άντρα, με πάθος για δόξα και χρήμα, που βρίζει, φωνάζει, καταριέται, άγεται και φέρεται σαν ο άρχοντας των πάντων. Και αν οι υπόλοιποι χαρακτήρες του top 5 μας θυμίζουν ή θα θέλαμε να μας θυμίζουν έναν φίλο μας, τον πολυμήχανο Ari Gold δεν θα τον αντέχαμε ούτε για γείτονα μας (εκτός για τους πιο βιτσιόζους tv Junkies που τον έχουμε σαν είδωλο). Και ναι, (για όσους δεν διάβασαν το προηγούμενο review του Entourage) είναι βασισμένος σε πραγματικό πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου