Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πιλότοι 2012 : Vegas

Boy Show / Girl Show: 70/30
Βαθμός Εθισμού: 3/6 







Τι θα δούμε
Δραματική σειρά εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Σερίφη του Las Vegas Ralph Lamb, ο οποίος από αγρότης επωμίστηκε το δύσκολο έργο να επιβάλλει τον νόμο στο Las Vegas τη δεκαετία του '60. Αντίπαλος του θα είναι ο VIncent Savino, ένας αδίστακτος μαφιόζος από το Chicago που θέλει να κάνει το Las Vegas δικό του. Βοηθοί του σερίφη θα είναι ο αδερφός του Jack, ο γιος του Dixon και η Katherine (βοηθός εισαγγελέα που μεγάλωσε δίπλα στο ράντσο του Ralph) 



Ποιους θα δούμε
  • Dennis Quaid - "Ralph Lamb" (The Day Fter Tomorrow, Vantage Point, Flight of the Phoenix)
  • Michael Chiklis - "Vincent Savino" (The Shield, Fantastic Four, No Ordinary Family)
  • Carrie-Anne Moss - "A.D.A. Katherine O'Connel" (The Matrix Trilgogy, Memento, Disturbia)
  • Jason O'Mara - "Jack Lamb" (Life on Mars, Terra Nova, Resident Evil: Extinction)
  • Taylor Handley - "Dixon Lamb" (Battle Los Angeles, The Texas Chainshaw Massacre: The Beginning)


Θα το δούμε;
Ναι. Φαίνεται καλογυρισμένο, ο Dennis Quaid είναι από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς και ο Chiklis αφήνει πίσω του τις ανοησίες (No Ordinary Family) για έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι.


Η αλήθεια είναι ότι το πιλοτικό επεισόδιο μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι πράγματι μια καλογυρισμένη σειρά, με εκπληκτικά σκηνικά και κουστούμια (ιδανικό αν διαθέτετε τεράστια HD τηλεόραση). Το πρόβλημα με το πρώτο επεισόδιο ήταν ότι είναι κάπως… ήρεμο και απλοϊκό. 
Δεν υπήρχαν κρυμμένα στοιχεία για τον τηλεθεατή (για παράδειγμα οι καλοί φοράνε καουμπόικα καπέλα οι κακοί φοράνε κουστούμια). Σαν επεισόδιο έκανε τα απολύτως απαραίτητα (τα έκανε πολύ καλά για να μην παρεξηγηθώ) αλλά δεν εμβάθυνε στους χαρακτήρες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αρκετά μονοδιάστατοι (σε αντίθεση για παράδειγμα με το Longmire). 
Ίσως θα έπρεπε να ήταν διπλό το επεισόδιο για να χωρέσουν και η παρουσίαση των χαρακτήρων, και η παρουσίαση της εποχής, και η επίλυση του φόνου. 
Επίσης δουλειά χρειάζεται και στους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Η Carrie-Anne Moss (υποθέτουμε ότι η σχέση της με τον πρωταγωνιστή θα προσφέρει το ερωτικό στοιχείο της σειράς) πέρασε απαρατήρητη, και ο Jason OMara ουσιαστικά ήταν άφαντος, χωρίς να έχει ούτε μια δικιά του σκηνή (περίεργο για έναν ηθοποιό που έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές – Life on Mars, Terra Nova). 
Highlight του επεισοδίου η σκηνή καταδίωξης ενός μηχανόβιου από τον πρωταγωνιστή: άλογο εναντίον μηχανής (με νικητή το άλογο "φυσικά"). Συμπερασματικά, μια καλή σειρά, κάπως διαδικαστική που ούτε θα ξεσηκώσει τον τηλεθεατή αλλά ούτε θα τον κάνει να βαρεθεί. Θα της δώσουμε πολλές ευκαιρίες (λόγω cast και "εμφάνισης"), αλλά αν δεν αλλάξουν σημαντικά στοιχεία της ποτέ δεν βρεθεί στις πρώτες θέσεις της εβδομαδιαίας playlist.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου