Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Girls - Κορίτσια για φρίκη

Boy Show - Girl Show: 35/65
Βαθμός Εθισμού: 5/6 

Ξεκίνησα να βλέπω Girls ψάχνοντας αυτό το "ελαφρύ" ροζ είδος που παρακολουθείς με ευκολία χωρίς να σκέφτεσαι, σαν τσιχλόφουσκα που την μασάς από συνήθεια. (βλ. Gilmore Girls, 90210 κλπ.), μια σειρά δηλ. που την βλέπεις μόνο με φίλες σου αγκαλιά με σοκολάτες, ποπ κορν και κοκτέιλ και έχετε όλες συντονισμένη περίοδο και δεν θέλετε να βγείτε γιατί υποφέρετε από κράμπες  ή σας έφτυσε ο γκόμενος και θέλετε να τον μισήσετε όλες μαζί αλλά στο φόντο να παίζει κάτι που δεν θέλει ανάλυση, ή τέλειωσε το Gossip Girl και με κάτι πρέπει να γεμίσει το βράδυ πριν δείτε δικηγορίστικο θρίλερ...Anyway καταλάβατε. Είδα τον κοριτσίστικο τίτλο, διάβασα την πλοκή και πήγα βουρ στον πατσά. Για τα πρώτα επεισόδια πίστεψα και εγώ ότι όντως πρόκειται για σειρά-περιόδου. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβα τι παίζει αφού η σειρά απέχει μίλια από ένα ακόμα Sex&the City.
Τι θα δούμε
Η ιστορία ξεκινάει και εκτυλίσσεται με πρωταγωνίστρια την 20-something anti-heroine, Χάνα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη συγκατοικώντας με την κολλητή της και με μια παρέα φίλες. 
Ναι ακούγεται πολύ SATC, αλλά καμία σχέση. Η ιστορία βρίθει από ρεαλισμό και καθημερινότητα και σε αφήνει να ταυτιστείς χαλαρά με τους χαρακτήρες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα κορίτσια (και αγόρια) της διπλανής πόρτας. 





Η Hanna, με σαφή προβλήματα αυτοεκτίμησης και ένα σύνδρομο OCD, η Marnie, με ναρκισσιστικές τάσεις, η Soshana, 20χρονη παρθένα με προβλήματα ταυτότητας και η Jessa, μια νέο-χίπι κοσμοπολίτισσα, σχηματίζουν την παρέα.
Το Girls σπάει τα στεγανά των "κοριτσίστικων" σειρών και "τα λέει" έξω απ' τα δόντια πιάνοντας τον σφυγμό του 20 και κάτι κοινού.


Τα προβλήματα όποια κι αν είναι, καριέρας, κοινωνικά, οικονομικά, οικογενειακά, γκομενικά, είναι απόλυτα συντονισμένα με την απλοϊκή καθημερινότητα, που όμως προχωράνε την πλοκή μπροστά, δένουν τους ρόλους μεταξύ τους αποθεώνοντας τον ρόλο της φιλίας και αφήνουν το στίγμα τους, καλό ή κακό, στα τρυφερά μουτράκια των πρωταγωνιστών...


Τι μας αρέσει

  • To story  - είναι προσγειωμένο με ρεαλιστική απόδοση και είναι αυτό ακριβώς που το κάνει ενδιαφέρον και το ξεχωρίζει από την ροζουλί απόχρωση των σαπουνοπερέ σειρών. 
  • Οι πρωταγωνιστές, που είναι κάθε άλλο παρά μοντελέ σε παρουσία και χαρακτηριστικά, (όπως δηλαδή μας έχει συνηθίσει η μέση κατηγορία του είδους)
  • To χιούμορ, χωρίς γέλιο κονσέρβα - όταν γελάς, γελάς με τις καταστάσεις
  • Το σενάριο, που ρέει χαλαρά και ευχάριστα, χωρίς κοιλιές και δυσκίνητη πλοκή

Τι δεν μας αρέσει
  • Παρ' όλες τις σαφείς διαφορές με τα υπόλοιπα του είδους, είναι άλλη μια σειρά που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, την οποία έχουμε φάει στη μάπα στο έπακρο.
  • Υπάρχει ένα "κενό" ανάμεσα στο πως η πρωταγωνίστρια τελικά συντηρείται στο (πολύ ακριβό) Μανχάταν αφού στην πρώτη σεζόν ξεμένει από λεφτά και δουλειά, αλλά εντάξει, το συγχωρούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου