Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

The Following - Serial Killer, qu'est-ce que c'est!

Boy Show-Girl Show: 50/50
Βαθμός Εθισμού: 6/6


Ο Kevin Williamson επιστρέφει για ακόμη μια φορα με μια σκοτεινή σειρά . Ε τώρα αν δεν ξέρεις σε ποιον αναφερόμαστε , κλείσε τον browser, κανε shut down τον υπολογιστή και κανε κάτι ξενέρωτο όπως το να βγεις μια βόλτα :) ...

Συνεχίζεις την ανάγνωση ; Ο.Κ λοιπόν , ο Kevin Williamson είναι υπεύθυνος για την μορφή των ταινιών τρόμου της τελευταίας εικοσαετίας αφου είναι ο δημιουργός των Κραυγή Αγωνίας, I Know What You Did Last Summer και The Faculty.



Τελευταία του δουλειά που ξέρουν ΟΛΟΙ (και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ) το The Vampire Diaries.

   
Τι θα δούμε: 
 Όταν ο διαβόητος κατά συρροήν δολοφόνος (serial killer) Joe Carroll (James Purefoy) δραπετεύει από την πτέρυγα των θανατοποινιτών και ξεκινά ένα νέο μακελειό, το FBI καλεί τον πρώην πράκτορα Ryan Hardy (Kevin Bacon), ως σύμβουλο για την υπόθεση. Έχοντας αποσυρθεί από τη δημοσιότητα ο Ηardy ήταν υπεύθυνος για την σύλληψη του Carroll το 2003, μετά την δολοφονία 14 φοιτητριών στο πανεπιστήμιο της Virginia, οπού και δίδασκε λογοτεχνία. 
Η σειρά ακολουθεί τον Ryan Hardy, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο ενός δικτύου κατά συρροήν δολοφόνων, όταν ο διαβολικός Joe Carroll χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία για να τους δημιουργήσει.


Ο πιλότος είναι παρά μα παρά μα παρά πολύ καλός . Ανήκει στην κατηγορία των πιλοτικών επεισοδίων που ακόμα και αν δεν δεις ποτέ την σειρά αξίζει να δεις σαν ταινία. Αν είχε περισσότερες σκηνές βίας και λεπτομερειών στα flash back θα μιλούσαμε για ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών.

Όπως και με το Vampire Diaries αλλά και το ημιαποτυχημένο The Secret Circle ο Williamson βασίζεται σε μια γνωστή σειρά βιβλίων. Αυτή την φορά είναι τα βιβλία που έχουν σαν ήρωα των Hannibal Lecter .Ο πιλότος θα σας θυμίσει έντονα το Red Dragon .
Ένα πολύ καλό καστ, γρήγορη σκηνοθεσία και καλογραμμένο σενάριο εγγυώνται 45 λεπτά διασκέδασης.


Θα το δούμε ;
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ (4 ναι)
Πρώτο ναι: το Cast .Kevin Bacon και James Purefoy στην ίδια σειρά. Δυο ηθοποιοί που δίνουν ρέστα ως underdogs. Στους δευτερεύοντες χαρακτήρες η πανέμορφη Natalie Zea, o Shawn Ashmore και άλλοι .
Δεύτερο ναι:τα σεναριακα ευρήματα. Το κόλλημα του villain με τον Edgar Allan Poe είναι λόγος για να κολλήσεις και εσύ με αυτή την σειρά.
Τρίτο ναι : Τελειώνει το Fringe φέτος.  Θέλουμε non mainstream σειρά με FBI κλπ.
Τέταρτο ναι: το πόσο ρεαλιστικά φοβιστικη είναι η ιδέα του ότι ο γείτονας σου , ο συνάδελφος σου , ο ταχυδρόμος σου είναι ένας serial killer;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου