Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Homeland - Εύκολοι καιροί για ήρωες.

Boy Show-Girl Show: 50/50 
Βαθμός εθισμού: 6/6 




Λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη season (30/09), και με αφορμή το σαρωτικό πέρασμα από τα βραβεία Emmy (καλύτερη δραματική σειρά, καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά, καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά), ας ρίξουμε μια ματιά στην καλύτερη περσινή σειρά. 
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το τηλεοπτικό αριστούργημα. Αγωνία, ανατροπές, πλεκτάνες, προδότες, μανιοκατάθλιψη, ηρωισμός, τρομοκρατία, όλα μπλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο. 
Σε κανένα σημείο της σειράς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και για κανέναν. Ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι γίνεται, αν νομίζεις ότι έχεις καταλάβει ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός (ακόμα και αυτές οι έννοιες είναι θολές) στην επόμενη σκηνή, στο επόμενο επεισόδιο έρχεται η ανατροπή. 
Παρεμπιπτόντως είναι η αγαπημένη σειρά του Barack Obama, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αλλά και των συντελεστών της σειράς. (άσχετο)

Το βασικό ερώτημα της πλοκής είναι: Ήρωας ή Προδότης; Και επειδή είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κάποιος και να δώσει στοιχεία της πλοκής που σε κανέναν δεν θα άρεσε να ξέρει εκ των προτέρων (τα γνωστά και αντιπαθητικά spoilers), ειδικά αν έχει δει ολόκληρη την πρώτη season, υπόσχομαι να μην σας το χαλάσω. Ο Nicholas Brody για 8 χρόνια ήταν αγνοούμενος στο Αφγανιστάν. Ήταν αιχμάλωτος της Αλ-Κάιντα και αποδέκτης μιας σειράς απάνθρωπων βασανιστηρίων. Κατά την διάρκεια μιας αποστολής Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ο Brody εντοπίζεται και επιστρέφει, ήρωας, στην Αμερική και στην οικογένεια του. Η Carrie Mathison εργάζεται στη CIA. Βασιζόμενη στο ένστικτο της, στις πληροφορίες στις και στην εμπειρία της πιστεύει ότι ο Brody έχει μετατραπεί σε στρατιώτης της Αλ-Κάιντα και ότι ο εντοπισμός και η επιστροφή του είναι μέρος ενός σχεδίου που έχει σαν σκοπό να πλήξει την Αμερική με ένα τρομοκρατικό χτύπημα ίδιας εμβέλειας και το ίδιο καταστροφικό με εκείνο στους Δίδυμους Πύργους. Η Carrie πρέπει να αντιμετωπίσει την δυσπιστία των συνεργατών της, της κοινής γνώμης αλλά και τους δικούς της δαίμονες και εμμονές προκειμένου να βρει την απάντηση στο πρωταρχικό και βασικό ερώτημα: Ήρωας ή Προδότης; 

Παραθέτω σύντομη περιγραφή πρωταγωνιστών (σύντομη για να μην σας το χαλάσω που λέγαμε)  και προς Θεού αποφύγετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από το site της σειράς για τους χαρακτήρες γιατί υπάρχουν πολλά spoilers.

Carrie Mathison (Claire Danes – Stardust, The Hours, Romeo + Juliet, Temple Grandin) – Πράκτορας της CIA
  


Nicholas Brody (Damian Lewis Life, Dreamcatcher, The Escapist) – Αμερικανός στρατιώτης επιστρέφει μετά από 8 χρόνια αιχμαλωσίας στα χέρια της Αλ-Κάιντα


Jessica Brody (V, Serenity, Firefly, Roger Dodger) – σύζυγος του Nicholas που βλέπει την ζωή της να ανατρέπεται για μια ακόμη φορά (η πρώτη ήταν όταν έχασε τον άντρα της) με την επιστροφή του Nicholas.
David Estes (David Harewood – Blood Diamond, The Merchant of Venice, Strings) – CIA (αφεντικό της Carrie – δεν θα δώσω άλλα στοιχεία)
Saul Berenson (Mandy Patinkin – Criminal Minds, Dead Like Me, Chicago Hope) – CIA (μέντορας της Carrie – δεν θα δώσω άλλα στοιχεία)
Virgil (David Marciano – The Shield, Due South, Lethal Weapon II) – «εξωτερικός» συνεργάτης της Carrie
Abu Nazir (Navid Negahban – Brothers, The Stoning of Soraya M., Charlie Wilson’s War) – νούμερο 1 καταζητούμενος της CIA, αρχηγός της Αλ-Κάιντα
Mike Faber (Diego Klattenhoff – Mean Girls, Lucky Number Slevin, Unconditional) – κολλητός φίλος του Nicholas (πριν εξαφανιστεί) που ανέπτυξε ιδιαίτεραστενή σχέση με την γυναίκα του όσο ο Nicholas ήταν εξαφανισμένος (και θεωρούνταν νεκρός)
Chris Brody (Jackson Pace – Cool Dog, Queen Sized, Never Forever) – γιος του Nicholas
Dana Brody (Morgan Saylor – Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant, The Greening of Whitney Brown) – κόρη του Nicholas.



Τι μας αρέσει 
  • Τα πάντα. Οι ηθοποιοί, η υπόθεση, η σκηνοθεσία, το σενάριο. Τα πάντα!!! Δεν αξίζει μεγαλύτερη ανάλυση. Αν το βλέπει κανείς εβδομάδα-εβδομάδα η αγωνία μέχρι το επόμενο επεισόδιο είναι μεγάλη, και οι συζητήσεις για το τι συμβαίνει, για το ποιος είναι καλός και ποιος κακός, για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ατελείωτες.
  • Αν αποφασίσει να το δει κανείς μαζεμένο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Από τη στιγμή που θα πατήσει play θα περάσουν 12 ώρες χωρίς να το καταλάβει. Οπότε θα πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες προμήθειες και οι βόλτες στην τουαλέτα να περιοριστούν στο ελάχιστο. Όποιος την βλέπει περιμένει με αγωνία την δεύτερη season, και όποιος δεν την έχει δει ακόμα πραγματικά αναρωτιέμαι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;;
Τι δεν μας αρέσει
  • Μην μπορώντας να σκεφτώ αρνητικά για τη σειρά είπα να δω αν και τι αρνητικά σχόλια υπάρχουν στο ιντερνέτ. Το πρώτο αρνητικό σχόλιο που βρήκα (και πιστέψτε με είναι αρκετά σοβαρό) είναι ότι τα κουρέματα των πεζοναυτών (Nicholas, Mike, κλπ) δεν είναι ρεαλιστικά!!! Ντροπή και αίσχος στους δημιουργούς…
  • Επίσης η σειρά δεν αρέσει στους πεζοναύτες, σε φανατικούς ρεπουμπλικάνους και γενικά σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Αμερική είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου, νούμερο 1 σε όλα και μοναδικός προστάτης και υπερασπιστής της ειρήνης (για όποιον θέλει μια καλή απάντηση σε αυτό μπορεί να δει την πρώτη σκηνή της νέας σειρά του ΗΒΟ The Newsroom).
  • Δεν μας αρέσει που… και ο πρωταγωνιστής κάνει… και ότι οι σκηνές δράσεις δεν έχουν… και η υπόθεση είναι τόσο… Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η σειρά είναι εκπληκτική και δεν υπάρχει κάτι που να μην μας αρέσει επί της ουσίας. - Υπογραφή - εγγύηση: TV  Junkies.
   Trailer Season 1
Trailer Season 2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου