Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Revenge - Διψάμε για "εκδίκηση"!


Boy Show-Girl Show: 50/50
Βαθμός Εθισμού: 6/6 



Εάν είσαι άνδρας ή αν είσαι γυναίκα και δεν βλέπεις σειρές αλλά μπήκες (δεν ξέρω πως και γιατί) σε αυτό το blog και ας πούμε τώρα ότι είναι να στρωθείς να δεις μόνο μία σειρά, this is your cup of tea....
Λυτρωτικά αγωνιώδες, αναπάντεχα καλοσχεδιασμένο, ανέλπιστα έξυπνο και βαθιά ΕΘΙΣΤΙΚΟ το
Revenge ήρθε για να μείνει.
Όλα ξεκινάνε όταν η Emily Thorne επιστρέφει στα Hamptons (διακοπο-προορισμός-συνέχεια του λάιφ-στάιλ των περιβόητων και διαβόητων του Μανχάταν πλησίον της Νέας Υόρκης).
Η Emily είναι όμορφη, η Emily είναι κλασσάτη, η Emily είναι ήσυχη, η Emily είναι καλοπροαίρετη, είναι μεγαλωμένη στα κολλέγια, με ακριβοπληρωμένους τρόπους, ανήκει στην αφρόκρεμα του who is who και τα συνολάκια της τα ζηλεύει και η δούκισσα Kate (η Middleton ντε!)
Από την άλλη έχουμε την Amanda Clarke. Η Amanda είναι μεγαλωμένη στα αναμορφωτήρια ανηλίκων, η Amanda είναι αλάνι, η Amanda είναι μυστικοπαθής, η Amanda είναι εκβιάστρια, οι φίλοι και γνωστοί της είναι στην φυλακή ή στον τάφο και το ακριβοπληρωμένο ταλέντο της στις πολεμικές τέχνες το ζηλεύει και η Uma Therman του Kill Bill.
Αντίθετες προσωπικότητες θα έλεγε κανείς. Έλα όμως που Emily και Amanda είναι το ένα και το αυτό!!

"Πρόκειται για σχιζοφρενή - διπλή προσωπικότητα; - πάλι τα ίδια θα βλέπουμε;;;!" - Ε όχι αγαπητοί φιλο-junkies! Γιατί η Amanda κρύβεται έντεχνα κάτω από την ψεύτικη ταυτότητα της Emily για έναν και μόνο έναν σκοπό: την εκδίκηση.

Ως Emily λοιπόν πλέον η Amanda επιστρέφει στα Hamptons όπου και διέμενε με τον πατέρα της μέχρι τον (όχι και τόσο) μυστηριώδη θάνατό του, όχι όμως από νοσταλγία...Αυτή η ηρωίδα είναι  παθιασμένη, οργισμένη και διψασμένη για εκδίκηση και αυτό καθορίζει την κάθε στρατηγική της κίνηση... Τι και αν η κατά κόσμον Emily εμφανίζεται ψυχοπονιάρα, καλόβολη, ευαίσθητη και ντελικάτη;...η πραγματικότητα απέχει by far. πολύ far...
Στα Hamptons η Emily αλωνίζει ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους πείθοντας τους πάντες για την ψεύτικη ταυτότητα της προκειμένου να αναρριχηθεί εκεί που θέλει - στην φωλιά του λύκου και σπίτι της οικογένειας-ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του πατέρα της. Μια τυπική αμερικανοθρεμμένη οικογένεια της ανώτερης τάξης, με αναρίθμητα σκάνδαλα και ράμματα στην γούνα της, από δολοφονίες και εκβιασμούς μέχρι υπεξεραίσεις και μοιχείες , που πάντα λόγω status quo βγαίνει λάδι.....(κανονικά δεν τους έσωνε ούτε βουλευτική ασυλία στην Ελλάδα )

H Emily/Amanda καταφέρνει να μπει στον στενό κύκλο της "οικογένειας Adams" όταν τα φτιάχνει (επίτηδες φυσικά) με τον μονάκριβο γιο και κληρονόμο της δυναστείας των εν λόγω καθαρμάτων και βάζει σε δράση την καλοστημένη της πλεκτάνη. Λίγο-λίγο εντοπίζει (κρυφά πάντα) τους εμπλεκόμενους στην δολοφονία του μπαμπά (που την έκαναν να φανεί σαν ατύχημα) και λίγο-λίγο τους καταστρέφει πάντα βάσει σχεδίου. Κλέβει αρχεία, υποκλέπτει συνομιλίες, διαρρηγνύει επαύλεις, βάζει φωτιά σε σπίτια και κρύβει τα ίχνη της πίσω από την γλυκιά Emily-αρραβωνιάρα του γιόκα της Κρουέλα Ντεβίλ-ορκισμένης εχθρού της.

Αλλά το πλάνο της Emily/Amanda μοιάζει να μην έχει προβλέψει για αρκετά πράγματα, το δικό της παρελθόν που όπως ανακαλύπτει δεν έχει πεθάνει εξ ολοκλήρου με τον θάνατο του πατέρα της, "φίλους" και φίλους που μπλέκονται στα σχέδιά της θέλοντας και μη αλλά και τον έναν και μοναδικό παιδικό της έρωτα που την συγκινεί ακόμα, αλλά όχι αρκετά για να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα (;)

Τι μας αρέσει
  • η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας στον ρόλο της Emily/ Amanda που ισορροπεί με άνεση ανάμεσα στην ψυχραιμία, στα όρια της ψυχρότητας, που απαιτούν οι εκδικητικοί της στόχοι και στην νοσταλγία και ευαισθησία που φέρνουν οι παιδικές της μνήμες
  • το μοναδικό περιβάλλον δράσης που στήνεται στα Hampton's κάτω από την γυάλινη όψη της "καθώς πρέπει" κοινωνίας φουλάροντας το μυστήριο
  • οι καλο-μετρημένες και καλοστημένες ανατροπές που όντως δεν προβλέπονται ούτε από τους TV-Junkies
Τι δεν μας αρέσει
  • ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα
Το Revenge, έχοντας καθηλώσει κοινό, κριτικούς, imdbάδες και tv-bloggers επιστρέφει 26 Σεπτέμβρη 2012 με την δεύτερη σεζόν.
To αν θα καταφέρει η "Amanda" να πετύχει τους στόχους της είναι άγνωστο γιατί όπως είπε και κάποιος "πριν ξεκινήσεις την εκδίκησή σου σκάψε δυο τάφους".... Το γνωστό είναι ότι οι TV Junkies είμαστε με το μέρος της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου